logo Pebas
logo PebasCopyright © 2021 Pebas

Copyright © 2021 Pebas

Nekategorizirano

Mislite da projektni menadžer nije važan za razvoj vaše tvrtke? Evo zašto je ključan

Svaka tvrtka teži samoodrživom rastu što znači da je sposobna sama raditi, stvarati prihode i širiti dobar glas o svom poslovanju. Projektni menadžer može biti od iznimne važnosti za poslovanje tvrtke i to zbog sljedećih razloga:

  1. Jasno komunicira

Projektni menadžer mora jasno i otvoreno komunicirati sa zaposlenicima i članovima tima kako bi bio siguran da svatko izvršava svoj zadatak na vrijeme. Na njemu je odgovornost uspostavljanja komunikacijske veze, bilo da se ona odnosila na pomoć u kriznim trenucima ili slušanje kreativnih ideja i rješenja.

  • Smanjuje stres zaposlenika

Projektni menadžer pobrinut će se za svaki korak projekta, znat će odrediti prioritete, definirati zadatke i pri tome paziti na rokove. To značajno smanjuje stres kod zaposlenika jer se oni mogu osloniti na njega i fokusirati na zadatke pred sobom.

  • Povećava zadovoljstvo klijenata

Projektni menadžer vrlo će često predstavljati poveznicu između klijenata i zaposlenika pri čemu će se brinuti da se vrijeme reakcije na potrebe klijenata maksimalno skrati. Kad klijenti osjete da su u rukama osobe koja se brine o njihovim potrebama, imaju više povjerenja u tvrtku i mogu postati širitelji dobrog glasa o njoj.

  • Ubrzava korporativne procese

Jedan od zadataka projektnog menadžera odnosi se na predviđanje rizika i određivanje načina reakcije na taj rizik kako bi se posljedice maksimalno smanjile. Imajući takvu osobu u svojim redovima štedite vrijeme i krećete se odmah u smjeru rješenja kad se problem pojavi.

  • Poboljšava unutarnju komunikaciju među sektorima

Kad tvrtka ima osobu koja je posvećena koordinaciji komunikacije između sektora kojoj se svi zaposlenici mogu obratiti za pomoć, to značajno poboljšava unutarnju komunikaciju u tvrtki. Projektni menadžer svjestan je potreba koje proizlaze iz projekata i zbog toga može značajno ubrzati proces donošenja odluka.

Ovo su samo neke od prednosti imanja projektnog menadžera na svojoj strani, ali mislimo da su već dovoljne da možemo zaključiti kako su oni nezamjenjiv dio svake tvrtke koja želi rasti.

Povezani članci

Related

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.