logo Pebas
logo PebasCopyright © 2021 Pebas

Copyright © 2021 Pebas

Nekategorizirano

3 metode koje pomažu s učenjem

Ljudski mozak može obraditi ogromnu količinu informacija po sekundi, ali koliko od tih informacija možete zadržati u pamćenju, pogotovo onom dugoročnom? U nastavku proučite 3 metode koje pomažu s učenjem i pamćenjem, odaberite jednu i isprobajte ju već danas kako biste što prije došli do izuzetnih rezultata – kako učiti.

  1. Ubrzano čitanje

Ubrzano čitanje vještina je koja se sastoji od više tehnika moje pomažu ubrzati vrijeme potrebno za čitanje bez gubitka razumijevanja teksta. Tehnike možete koristiti samostalno ili u kombinaciji, a jedna od najpoznatijih je korištenje vodiča tijekom čitanja. To može biti vaš prst, olovka ili bilo koji drugi alat pomoću kojeg ćete pratiti retke teksta koji čitate. Ova tehnika pomoći će vam da proširite vizualni raspon rečenice i tako uštedite vrijeme potrebno za čitanje.

  • Umne mape

Ako ste vizualni tip, umne mape su odlična tehnika za učenje koja vam značajno može poboljšati pamćenje i pomoći u boljem razumijevanju pojmova i njihovih međusobnih odnosa. Umne mape kombiniraju verbalni i slikovni prikaz gradiva zbog čega aktivirate obje polutke mozga što dovodi do bolje integracije informacija. Osim toga, odličan su alat za izražavanje kreativnosti i zabavan prikaz gradiva.

  • Mnemotehnike

Mnemotehnike su odličan alat za učenje kako učiti na način koji će najbolje odgovarati vama. Ova metoda za lakše učenje temelji se na povezivanju informacija koje pokušavate naučiti s rečenicama, akronimima, brojevima ili vizualnim prikazima da biste ih lakše zapamtili. Na primjer, matematička pravila mogu se učiniti zabavnijima i pojednostaviti pomoću rime: Ako je ispred zagrade više, zagrada se briše. Ako je ispred zagrade manje, u zagradi se mijenja stanje.

Koju god metodu učenja odlučili isprobati kako biste došli do izvrsnih rezultata, zapamtite da svi imamo sposobnost te rezultate postići, samo je pitanje načina na koji ćemo doći do toga.

Povezani članci

Related

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.